"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ДКЦПФР затягує з результатами перевірки власників "Київміськбуду"

Середа, 18 серпня 2010, 14:49

ДКЦПФР продовжила перевірку інформації про зміни в складі акціонерів холдингової компанії "Київміськбуд" до 21 серпня.

Про це повідомило джерело в ДКЦПФР, передає агентство "Українські Новини".

"Учора було підписано наказ про продовження терміну перевірки. Продовжили на 2-3 дні. Точно не пам'ятаю. До 21 серпня", - повідомило джерело.

З його слів, терміни було знову продовжено у зв'язку з тим, що комісією в ході перевірки було вилучено близько 300 сторінок документів, для аналізу яких необхідний додатковий час.

Реклама:

При цьому джерело зазначило, що в ході перевірки виникли труднощі.

Зокрема, одна сторона надає документи, що підтверджують продаж холдингу, інша ж - документи про те, що жодних змін у складі акціонерів не було.

Крім того, у зв'язку з тим, що деякі документи комісією так і не було отримано, виникають додаткові труднощі.

Раніше низка ЗМІ повідомила, що голова ДКЦПФР Дмитро Тевельов озвучив інформацію про те, що комісія отримала дані про укладення договорів купівлі-продажу великих пакетів акцій ХК "Київміськбуд" за участю ТОВ "Фінансова компанія "Новий регіон".

Джерело підтвердило, що комісія вже має інформацію про дії за участю "Нового регіону", але відмовилося спростовувати або підтверджувати сам факт купівлі-продажу й озвучувати суму угоди.

"Комісія має цю інформацію, але ми не вважаємо за необхідне її оголошувати. Ця перевірка не публічна", - додало джерело.

Воно підкреслює, що для оголошення остаточних результатів перевірки необхідно розібратися з труднощами, що утворилися.

Як повідомлялося, раніше ДКЦПФР продовжила перевірку інформації про зміни в складі акціонерів ХК "Київміськбуд" до 18 серпня.

Міжвідомча комісія з питань протидії протиправному поглинанню й захопленню підприємств доручило ДКЦПФР перевірити інформацію про акціонерів ХК "Київміськбуд" до 30 липня.

15 липня на зборах директорів президент "Київміськбуду" Василь Можар заявив про виведення компанії з комунальної власності.

Після цього Київська міська державна адміністрація заявила про наміри повернути холдингову компанію "Київміськбуд" у комунальну власність.

2009 рік "Київміськбуд" закінчив із чистим прибутком 11,816 млн. гривень.

У ХК "Київміськбуд" входить близько 98 компаній, що працюють на будівельному ринку й ринку будівельних матеріалів, у числі яких: 6 дочірніх підприємств, 35 відкритих акціонерних товариств, 4 товариства з обмеженою відповідальністю й 53 асоційованих компаній.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: