Нацбанк зробив, як хоче Тимошенко

П'ятниця, 22 січня 2010, 09:14

Національний банк України виконує рішення про зниження рівня чистих міжнародних валютних резервів.

Про це заявив директор департаменту зовнішньоекономічних зв`язків Нацбанку Сергій Круглик в інтерв'ю агентству "УНІАН".

"Рішення про зниження рівня чистих резервів виконується Національним банком. Рівень чистих резервів знижений, що надає можливість виконувати зовнішні платежі, які виникають у поточному році. Зокрема, з суми зниження чистих резервів був здійснений платіж за імпортований газ майже 900 млн. доларів. Буде сплачений і наступний платіж за газ", - сказав Круглик.

Він висловив сподівання, що до того часу, поки відбудеться тарифна і структурна реформа "Нафтогазу", ресурси МВФ використовуватимуться згідно з основною метою програми stand-by, а саме - підтримки платіжного балансу, левову частку якого сьогодні і складають платежі за імпортований газ.

Реклама:

Як повідомлялося, 20 січня виконуючий обов`язки міністра фінансів Ігор Уманський заявив, що Нацбанк досі відмовляється надавати уряду із золотовалютних резервів кошти з 2 млрд. доларів, одержаних раніше від Міжнародного валютного фонду для проведення зовнішніх операцій.

У відповідь групи радників голови НБУ Валерій Литвицький заявив, що для передачі уряду частини коштів МВФ потрібне рішення фонду.

У четвер київський офіс МВФ оприлюднив заяву щодо можливості переведення уряду частини пасивів (зобов`язань) України від НБУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!