Колектори відмовляються продавати борги фізособам

Четвер, 24 грудня 2009, 17:21

Незалежна асоціація українських колекторських агентств виступає проти надання фізособам-позичальникам права викуповувати їхні борги в колекторів за ціною придбання цих боргів колекторами в банків.

Про це на прес-конференції повідомив президент асоціації Кирило Ципривуз, передає агентство "Українські новини".

"Якщо колектор викупив борг, то він готовий продати його, але за ціною, яка йому цікава. Обмежувати нас ціною (як це передбачено законопроектом) - це не буде працювати, це не буде цікаво колекторам", - сказав він.

Президент асоціації загалом позитивно охарактеризував законодавчу ініціативу про дозвіл фізособам-позичальникам викуповувати їхні борги в колекторів, однак підкреслив, що будь-яке обмеження ціни викупу не є доцільним.

Реклама:

"Наприклад, у США працює ця ідея, коли боржник викуповує свій борг", - сказав Ципривуз.

Він не уточнив, наскільки ймовірним вважає прийняття парламентом цього документа.

Як повідомлялося, 14 грудня в парламенті було зареєстровано законопроект депутатів Ради від фракції Блоку Юлії Тимошенко Олександра Фельдмана й Олега Геймана, який передбачає дозвіл фізичним особам-позичальникам викуповувати їхні власні борги в колекторів за ціною продажу боргу банком колектору.

Автори законопроекту пропонують доповнити статтю 516 Цивільного кодексу нормою про те, що фізособи-позичальники мають право викуповувати власні борги в колекторів за ціною, яку колектор сплатив банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!