Moody's знизило рейтинг "Нафтогазу"

П'ятниця, 7 серпня 2009, 15:12

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service знизило з "Caa1" до "Caa2" корпоративний рейтинг в іноземній валюті, а також рейтинги дефолту та боргу НАК "Нафтогаз України", а також поставило їх на перегляд для можливого подальшого зниження.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби Moody's.

"Рейтингова дія відображає побоювання агентства, що недавні заяви представників уряду, що "Нафтогазу" слід швидко вступити в переговори з іноземними кредиторами щодо перегляду боргу перед погашенням єврооблігацій на 500 млн. доларів, яке припадає на 30 вересня, підтверджують необхідність класифікувати можливу позачергову підтримку уряду щодо запобігання дефолту нижче середньої категорії", - відзначається у повідомленні.

Як повідомлялося, 5 липня виконуючий обов'язків міністра фінансів Ігор Уманський заявив, що у зв'язку з тим, що терміни отримання "Нафтогазом" фінансової допомоги з боку міжнародних фінансових інституцій залишаються невизначеними, реструктуризація боргів компанії по єврооблігаціях на суму 500 млн. доларів, погашення яких припадає на вересень, мусить бути прискорена.

Реклама:

Такі заяви українських чиновників викликали занепокоєння інвесторів, оскільки облігації "Нафтогазу" значною мірою знаходяться за межами України і розглядаються як запорука суверенних боргів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: