Яценюк: якщо РНБО вирішить, "РосУкрЕнерго" піде

Четвер, 1 березня 2007, 18:16

Заступник глави секретаріату президента Арсеній Яценюк вважає, що до рішення РНБО передчасно говорити про прямі поставки газу до України, про можливість організації яких раніше заявляв "Газпром".

Про це чиновник сказав у четвер на прес-конференції.

"Якщо зібрати всі заяви в одну купу ніхто ніколи не здогадається про що власне йдуть переговори. І, більш того, питання енергетичних переговорів - це питання яке прямо пов'язане з питанням національної безпеки в цілому. Тому, до того моменту поки РНБО не виробить єдину енергетичну політику зарано говорити про те у якій формі будуть будь-які домовленості між двома госпсуб'єктами", - підкреслив Яценюк.

Представник президента також нагадав, що держугоди в газовій сфері ніхто не скасовував.

Реклама:

"Сьогодні в Україні є п'ять базових держугод, що регулюють газову сферу, і відповідно їм є два суб'єкти - це два уряди. Так, є визначені юридичні колізії в питанні підписань цих угод на рівні двох суб'єктів господарювання, однак, відповідальність урядів ніхто не знімав у питаннях поставок енергоносіїв", - помітив Яценюк.

Чиновник підкреслив, що ця відповідальність визначена українським законодавством і будь-який господарюючий суб'єкт, у тому числі і НАК "Нафтогаз" повинен керуватися винятково президентськими та урядовими директивами, а не власною думкою.

"А те, що стосується переходу на прямі відносини - це давно потрібно було зробити, тільки питання, що буде написано в цих угодах", - зазначив Яценюк.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!