"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Україні зміниться управління держбанками

Четвер, 5 липня 2018, 12:52
 

Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення функціонування фінансового сектора в Україні".

Законопроект №8331-д підтримали 263 народних депутата.

Документ стосується реформи корпоративного управління в державних банках.

Законопроект пропонує відмовитися від формування наглядових рад "Ощадбанку" та "Укрексімбанку" представниками президента, парламенту і уряду (по 5 осіб), оскільки це робить держбанки залежними від політиків та їх впливу.

Реклама:

Даним документом передбачається, що наглядова рада держбанку повинна складатися з дев'яти членів, з яких шість повинні бути незалежними, три - представниками держави пропорційно від президента, Кабінету міністрів і Верховної Ради.

Наглядова рада також визначає критерії, яким повинні відповідати незалежні члени і представники держави в наглядовій раді держбанку.

Для визначення претендентів на посади членів наглядової ради держбанку Кабінет міністрів створює конкурсну комісію, до складу якої входять три представники від президента України, три представники від уряду, один представник парламенту.

 

У березні парламент відмовився підтримати урядовий законопроект №7180 про особливості управління державними банками, в зв'язку з чим зареєстрований новий законопроект №8331.

Читайте також: Що буде з державними банками. Нова стратегія Кабміну

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: