"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рейдери вкрали у держбанку 113 гектарів землі на Оболоні

Четвер, 1 лютого 2018, 16:45
 

Земельна ділянка, площею понад 113,5 гектарів в Оболонському районі Києва, яка належить Родовід банку, була незаконно переоформлена і продана.

Про це повідомляє прес-служба Фонду гарантування вкладів фізосіб.

"Один з найбільш ліквідних активів, приблизною вартістю 3,7 млрд грн, був вкрадений в АТ "Родовід Банк". Безпрецедентним цей випадок робить той факт, що земельна ділянка була визнана речовим доказом у кримінальній справі, в зв'язку з чим СБУ на неї було накладено арешт", - заявили у Фонді.

З порушенням законодавства, шляхом фальсифікації документів лише за місяць землю банку в столиці було тричі перепродано.

Реклама:

Рейдерське захоплення майна "Родовід банку" проходило в кілька етапів: 13 грудня 2017 року, нібито, в результаті публічних торгів ВДВС Оболонського району Києва, незважаючи на накладений арешт, ділянка була продана компанії-нерезиденту, зареєстрованому в республіці Кіпр.

21 грудня 2017 року приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу, начебто, зареєструвала за нею право власності.

А вже 28 грудня 2017 року, протягом лише одного дня, земельна ділянка була двічі перепродана.

В обох випадках договори купівлі-продажу, начебто, були завірені реєстратором комунального підприємства "Ніжинське міжміське бюро технічної інвентаризації" Чернігівської обласної ради.

Ліквідатор Родовід банку подав звернення в Генеральну прокуратуру про незаконне заволодіння майном банку і 19 січня 2018 року Печерський районний суд Києва наклав черговий арешт на вказану земельну ділянку.

Також подана скарга в Комісію з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації при Мін'юсті, щоб скасувати незаконну реєстрацію.

Нагадаємо, "Родовід Банк" було віднесено до категорії неплатоспроможних у лютому 2016 року.

"Родовід Банк" (Київ) працював на ринку України з 1990 року та входив у групу великих банків.

У 2009 році банк був докапіталізований за участю держави на 12,3 млрд гривень, в результаті чого Міністерство фінансів стало власником 99,9907% акцій банку.

Уряд прийняв рішення створити на базі "Родовід Банку" санаційний банк в 2011 році для проведення роботи з активами державних і рекапіталізованих за участю держави банків.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: