Мін'юст залучить іноземних адвокатів для стягнення з "Газпрому" 170 мільярдів

Вівторок, 23 січня 2018, 17:39
 

Міністерство юстиції готує тендер для залучення юридичних послуг іноземних радників, які будуть потрібні для стягнення з російського газового монополіста "Газпром" зарубіжних активів.

Про це на прес-конференції повідомив заступник міністра юстиції України Сергій Шкляр, передає УНІАН.

"Ведеться робота в цьому напрямі. Зараз, наскільки мені відомо, ведеться підготовка до тендеру для залучення іноземних радників, які, власне, і займатимуться цим питанням за кордоном", - сказав він.

Як повідомлялося, у січні 2016 року Антимонопольний комітет України вирішив оштрафувати "Газпром" на 85 млрд грн за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу України.

Реклама:

Потім це рішення було кілька разів підтверджено українськими судами.

У черговий раз 22 лютого 2017 року Київський апеляційний господарський суд залишив у силі рішення суду нижчої інстанції про підтвердження стягнення з "Газпрому" штрафу, який виріс вже до 172 млрд грн (близько 6,4 млрд доларів) за рахунок пені за його несплату.

Господарський суд Києва 17 березня 2017 року постановив стягнути 172 млрд грн з російської компанії на підставі судового рішення, що вступило в законну силу.

Антимонопольний комітет України 11 квітня 2017 року направив до Державної виконавчої служби заяву про відкриття виконавчого провадження про примусове стягнення з ВАТ "Газпром" 172 млрд грн.

АМКУ просить накласти арешт на майно та кошти "Газпрому" і заборонити їх відчуження.

У червні 2017 року були стягнені перші 80 мільйонів гривень арештованих коштів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: