Проект держбюджету-2018 відповідає вимогам МВФ – Мінфін

Вівторок, 21 листопада 2017, 19:41

Параметри розробленого урядом та прийнятого Верховною Радою в першому читанні проекту державного бюджету на 2018 рік відповідають вимогам програми з Міжнародним валютним фондом.

Про це повідомив заступник директора департаменту Міністерства фінансів Михайло Босак в ході лекції "БюджетРго", передає УНІАН.

"Ми з ними зустрічалися, показники промовляли. Норми всі, які були прописані в меморандумі, технічні, ми витримали", - сказав Босак, коментуючи заяву МВФ за підсумками роботи групи фахівців Фонду в Києві в період з 9 по 17 листопада про те, що обговорення проекту з українською владою продовжиться.

За словами представника Мінфіну, у Фонду були питання до проекту, хоча закладений в бюджеті макропрогноз уряду узгоджується з прогнозом Національного банку, а також прогнозами самого МВФ і Світового банку.

Реклама:

Як повідомлялося, Міжнародний валютний фонд, фахівці якого працювали в Києві з 9 по 17 листопада, заявив, що продовжить обговорення з українською владою проекту держбюджету на 2018 рік, щоб забезпечити передбачений програмою з Фондом показник дефіциту до 2,5% ВВП.

Верховна Рада 14 листопада прийняла за основу проект держбюджету на 2018 рік з показником дефіциту в розмірі 77,9 мільярда гривень, або 2,4% ВВП, з низкою поправок згідно з висновком Комітету з питань бюджету.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!