OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Вівторок, 21 листопада 2017, 21:00

Про "мільярд Суркісів", тарифи ТЕС і технічні новинки.

Про НБУ. НБУ намагався заблокувати стягнення "мільярда Суркісів". Але не зміг.

Про "Трейд Коммодіті". Солом'янський районний суд Києва повторно заарештував акції компанії "Трейд Коммодіті". Також суд заборонив відчужувати й розпоряджатися акціями.

Про рейтинги. Україна в рейтингу "Оподаткування 2018" піднялася на 43 позицію з 190 країн порівняно з 84 місцем у минулому році. Водночас на підготовку і подання податкової звітності в Україні в середньому потрібно 327,5 години на рік, тоді як в ЄС цей показник - 161 година.

Реклама:

Про перевірки. У 2018 на бізнес чекає майже 30 тисяч перевірок. Найбільш поширені - від служби з надзвичайних ситуацій, служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів, служби з питань праці.

Про компанію Новинського. Державна служба геології та надр призупинила спецдозвіл ПрАТ "Укргазвидобуток" на видобуток природного газу. Сама компанія вважає зауваження комісії, яка проводила перевірку, необґрунтованими і заявляє про відсутність порушень.

Про Косюка. Агрохолдинг "Миронівський хлібопродукт" розглядає придбання п’яти заводів у Європі.

Про тарифи. "Роттердам+" в дії. Тарифи ТЕС можуть зрости, бо ціну вугілля у тарифах планується збільшити з 66 доларів до 82,4 долара за 1 тону. Окрім цього, хочуть збільшити і вартість фрахту.

Про "Нафтогаз". Кабмін звинувачує "Нафтогаз" у невиплаті дивідендів. У Коболєва спростовують.

Про обшуки. У Київавтодорі та КП "Київзеленбуд" проводяться обшуки, затримано 5 осіб, відбувається виїмка документів.

І про технічні новинки. Журнал Time назвав кращі технічні новинки 2017 року. В список, окрім нового iPhone і Tesla, потрапив робот, який вміє сміятися і замовляти піццу, марсохід, який не буде ходити, і... спіннер.

Хочете дізнатись більше?

Як зламують "крипту", або Чому хакери взялися за біткоїни
Розкрадання коштів з уже звичних для кіберзлочинців банківських систем відходять на другий план — зловмисники переорієнтувалися на розкрадання коштів з кріптовалютних гаманців.

Протекціонізм або імпорт: як Україні не потрапити в пастку
Україна як випалена земля — внутрішній ринок не забезпечений власними товарами, а на зовнішньому ринку вони не конкурентні через низьку технологічність і протекціонізм інших країн. Що робити?

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!