Нацполіція проводить 50 обшуків у справі корупції на УЗ. Дубневичі під підозрою - Омелян

Четвер, 16 листопада 2017, 11:13
Брати Дубневичі
Брати Дубневичі

Національна поліція проводить близько 50 обшуків в шести регіонах по справі зловживань у особливо великих розмірах і злочинній змові з метою корупційних доходів.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян на своїй сторінці у Facebook.

"Підозрюються громадяни Дубневичі, Михальчук, Костюк і інша весела гоп-компанія", - написав він.

"Правоохоронці запевняють, що йдуть до кінця і на жодні компроміси не згодні", - додав Омелян.

Реклама:

Як відомо, низка пов’язаних із Дубневичами людей працює на керівних посадах в "Укрзалізниці", компанії, пов'язані з братами, виграють мільйонні тендери на УЗ.

Як повідомлялося, Національне антикорупційне бюро та Служба безпеки України розслідує кілька кримінальних справ, у яких фігурують посадові особи "Укрзалізниці" і компанії братів Дубневичів.

Зокрема, більше року НАБУ проводить розслідування у відношенні високопоставлених чиновників "Укрзалізниці", які в обхід системи закупівель Prozorro через підвідомче підприємство "Коростенський завод залізобетонних шпал" закуповували продукцію за завищеними цінами у належних Дубневичам фірм, у результаті чого залізниці було завдано збитків на 26 млн грн.

На початку квітня НАБУ провело обшук в офісах компаній, які належать братам Дубневичам, однак про результати обшуку нічого невідомо.

Восени 2016 року декларації Богдана та Ярослава Дубневичів викликали фурор у ЗМІ та серед експертів, оскільки в них були перераховані значні суми готівкових коштів і величезна кількість зареєстрованого них і членів їх сімей нерухомого майна.

Зокрема, брати Дубневичи виявилися лідерами серед українських політиків за кількістю задекларованих готівкових коштів. Богдан Дубневич задекларував 11,5 млн дол., його дружина Тетяна має 137,1 мільйонів гривень.

Ярослав Дубневич зберігає готівкою 8 мільйонів 230 тисяч доларів США, 2 млн 780 тисяч євро та 5 мільйонів гривень готівкових коштів.

Нинішній член правління "Укрзалізниці" Сергій Михальчук у 2009-2011 роках був заступником гендиректора "Укрзалізниці" Михайла Костюка. Останній відомий тим, що запатентував разом із Дубневичами рейкові скріплення, за які УЗ щороку сплачувала мільйони гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: