У 2017 у сферу стартапів інвестували майже 88 мільйонів доларів - Мінекономіки

Середа, 15 листопада 2017, 19:00

За останні 5 років у сферу стартапів в Україні було інвестовано 400 мільйонів доларів, а цього року - 88 мільйонів. 

Про це на прес-конференції заявив  заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайло Титарчук, передає Укрінформ.

 "На сьогоднішній день, можу сказати, що за останні 5 років було інвестовано близько 400 мільйонів доларів у сферу стартапів, а за останній рік - це 88 мільйонів. Тобто, динаміка є", - сказав Титарчук.

За його словами, за останній час в Україні було близько 2-х тисяч різноманітних стартапів, але ж не усі вони успішні. Зазвичай із 5-ти лише один може принести успіх, тому що є певні ризики. 

Реклама:

Заступник міністра переконаний, що такі показники є яскравим свідченням того, що українці є талановитою інноваційною нацією, з інженерним інтелектом. Водночас він визнав, що у цій сфері є свої проблеми.

"Не все є ідеально, але той не помиляється, хто не працює. Тому в уряді є чітке бачення того, що у нас має бути правильна екосистема. І для того, щоб усе було добре, все починається зі школи, університетів, щоб були інновації та винаходи, але вони мають бути не просто для того, щоб їх зробити, а такими, яких вимагає бізнес", - сказав Титарчук.

Він нагадав про те, що нещодавно офіційно була створена Рада інновацій, яку очолив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, куди увійшли не тільки представники державних органів влади, а й представники міжнародних організацій, українські представники сфери інновацій та народні депутати.

"Для того, щоб був позитивний результат у нашій державі, має бути командна робота", - додав заступник міністра. 

Нагадаємо, уряд вперше заклав кошти на фінансування підтримки інновацій у проект держбюджету-2018. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!