ДФС назвала лідерів аграрних дотацій за січень-серпень

Понеділок, 30 жовтня 2017, 09:20
 

Компанія "Миронівський хлібопродукт" Юрія Косюка, яка спеціалізується на виробництві курячого м'яса (ТМ "Наша Ряба"), отримала з початку року 1,074 мільярда гривень дотацій.

Про свідчать нові дані Державної фіскальної служби.

Так, відповідно до даних, належні групі "Миронівський хлібопродукт" підприємства ТОВ "Вінницька Птахофабрика", ПРАТ "Миронівська ПФ", СТОВ "Старинська Птахофабрика", ПРАТ "Оріль-Лідер", ДП "Перемога Нова" та ТОВ "Птахофабрика Снятинська Нова"  в серпні отримали 132 млн грн або 28% від усієї суми дотацій за місяць.

На другому місці продовжує залишатись група компаній "Укрлендфармінг" Олега Бахматюка з 63 млн грн дотацій у серпні, або 13% від загального обсягу в серпні.

Реклама:

Загалом з початку року "Миронівський хлібопродукт" отримав 1,074 млрд грн дотацій, а компанії "Укрлендфармінга" 367 млн.

Нагадаємо, у 2017 році почала виплачуватись спеціальна бюджетна дотація для аграрних підприємств. Вона була запроваджена в кінці 2016 року і передбачає дотацію пропорційно до розміру сплаченого до бюджету ПДВ.

Про те, що дана формула виплати субсидій буде надавати сильні переваги саме виробникам продукції птахівництва, Економічна правда писала в 2016 році.

Разом з тим, відповідно до внесених змін до до діючих норм Закону "Про державну підтримку сільського господарства" з 1 січня 2018 року набуває чинності обмеження, яке не дає можливості аграрним групам пов'язаних компаній отримувати більше ніж 150 млн грн дотацій на  рік.

Раніше ЕП також повідомляла, що народні депутати з фракцій "БПП" та "Самопоміч" проштовхнули в проект бюджету на 2018 рік поправки, які  передбачають не обмежувати суму дотацій в одні руки.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман також раніше заявляв, що обмеження неприпустимі, "і ми не можемо нікого нічим обмежувати".

Відповідно до звіту про фінансові результати, за перше півріччя 2017 року чистий прибуток "Миронівського хлібопродукту" становив 210 млн дол. 58% виручки компанії становив експорт. Це дозволило у 2017 році компанії виплатити власникам 78 млн дол дивідендів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: