"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ послабив валютні обмеження для банків

Четвер, 3 серпня 2017, 18:50

Правління Національного банку розширило можливості банків для проведення власних операцій з іноземною валютою на міжбанківському ринку.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Як наголошується, Нацбанк підвищив розмір дозволеного сальдо купівлі-продажу банками іноземних валют та банківських металів протягом одного робочого дня з 0,5% до 1% від розміру регулятивного капіталу.

"Це надасть банкам більш широкі можливості для управління своєю валютною ліквідністю, дозволить Нацбанку зменшити присутність на валютному ринку, а також підвищить спроможність ринку в цілому самостійно шукати баланс", - пояснив заступник голови НБУ Дмитро Сологуб.

Реклама:

Як уточнив заступник голови Національного банку Олег Чурій, внаслідок цього кроку банки зможуть збільшити максимальний ліміт нетто-купівлі валюти на міжбанку з поточного рівня приблизно 22 млн доларів до 44 млн доларів на день.

Також Національний банк уточнив умови купівлі валюти резидентами для здійснення розрахунків з нерезидентами за імпорт товарів або послуг, який здійснюється без їх увезення із-за кордону на територію України.

"Відтепер клієнти-резиденти зможуть купувати валюту не лише у тому випадку, коли така продукція використовується для власного споживання за межами України, а й для використання на підставі укладених договорів", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Національний банк України зберіг облікову ставку на рівні 12,5% річних.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!