"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ГПУ проводить обшуки в "Смарт-Холдингу" Новинського

Четвер, 17 серпня 2017, 14:01

Компанія "Смарт-холдинг" заявляє про обшуки Генеральної прокуратури в головному офісі, суднобудівних підприємствах, а також в місцях проживання співробітників холдингу.

Про це йдеться в повідомленні "Смарт-Холдингу", передають Українські Новини.

"Слідчі та прокурори Генеральної прокуратури України в черговий раз проводять обшуки на суднобудівних підприємствах (Херсон і Миколаїв), в центральному офісі "Смарт-Холдингу" в Києві і квартирах співробітників. На верфях це вже 7-й обшук за рік", - наголошується в повідомленні.

Як повідомляється, в цей раз обшук проводиться в рамках досудового слідства щодо нібито зловживання службовим становищем представниками Фонду державного майна України та Міністерства промислової політики при внесенні змін до договору купівлі-продажу акцій Чорноморського суднобудівного заводу (ЧСЗ, Миколаїв), який зараз є частиною суднобудівного субхолдингу Smart Maritime Group (SMG), а також щодо нібито умисного доведення до банкрутства ЧСЗ.

Реклама:

"На даний момент акції заводу, в т.ч. ті, які були куплені на вільному ринку, перебувають під арештом за поданням Генеральної прокуратури. У центральному офісі слідчі дії проводяться щодо боргу ЧСЗ в розмірі 48 тис. гривень", - наголошується в повідомленні.

У повідомленні говориться, що компанія в черговий раз висловлює протест проти систематичних обшуків.

Згідно з повідомленням, в такого роду слідчих діях, які законодавством передбачені лише в крайніх випадках, компанія вбачає необгрунтоване тиск з боку влади, яка використовує правоохоронців в своїх корисливих інтересах, на бізнес і його головного акціонера - опозиційного політика Вадима Новинського.

Відзначається, що на даний момент використання владою спецслужб і правоохоронців по відношенню до підприємств "Смарт-Холдингу" представляється як умисне блокування господарської діяльності з метою нанесення максимального фінансового збитку.

"Також у нас є підстави вважати, що суднобудівні активи "Смарт-Холдингу" знаходяться в зоні бізнес-інтересів конкурентів, які в даний момент близькі до діючої влади", - сказано в повідомленні.

Повідомляється, що зазначені обшуки стали наслідком заяви в Генпрокуратуру депутата Верховної Ради від "Блоку Петра Порошенко", співвласника компанії "Нібулон" (також займається суднобудуванням) Андрія Вадатурського.

Раніше обшуки на підприємствах SMG проводилися також після звернення в Генпрокуратуру депутата Ради від БПП Оксани Білозір, що представляється компанії як скоординовані дії провладних депутатів.

Компанія вважає, що зазначеними діями правоохоронців наноситься прямий шкоди діловій репутації підприємств, припиняється їх співпраця з іноземними контрагентами і інвесторами.

Нагадаємо, на початку грудня 2016 військова прокуратура провела обшук у будинку одного з керівників "Смарт-Холдингу". Також про обшуки у компанії повідомляли 25 вересня.

15 лютого 2017 У "Смарт-холдингу" заявили про черговий обшук.

Суднобудівний бізнес Смарт холдингу об'єднує компанія Smart Maritime Group. SMG управляє Чорноморським суднобудівним заводом, Херсонським суднобудівним заводом, Миколаївським машинобудівним заводом і термінальним комплексом "Очаків". Бенефіціаром Смарт-холдингу є бізнесмен і політик Вадим Новинський.

SMG у 2016 році збільшив обсяг виробництва в порівнянні з 2015 роком на 49% - до 395 млн грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: