Кабмін може зобов'язати "Нафтогаз" реструктуризувати борг ОПЗ

Четвер, 6 липня 2017, 13:37

Кабінет міністрів може зобов'язати НАК "Нафтогаз України" реструктуризувати 1,5 мільярда гривень боргу Одеського припортового заводу.

Відповідний пункт міститься в порядку денному засідання урядового комітету з питань економічної, фінансової та правової політики, розвитку паливно-енергетичного комплексу, інфраструктури, оборонної та правоохоронної діяльності.

Зокрема, в Кабміні сьогодні, 6 липня, розглянуть зміни до урядової постанови від 28 грудня 2016 року, яким було призупинено роботу ОПЗ.

Реклама:

Фонд державного майна пропонує схвалити реструктуризацію боргу заводу за спожитий у 2016 році газ на два роки без сплати відсотків.

Борг пропонується виплачувати щомісяця рівними частинами.

Відзначимо, що в урядовій постанові також йшлося про реструктуризацію, однак "Нафтогаз" намагався через суд стягнути з ОПЗ 1,47 млрд гривень боргу і 179 млн гривень штрафу. Крім того, в компанії заявляли, що "Нафтогаз" не влаштовує відстрочка по боргу без сплати відсотків.

Як повідомлялося, Господарський суд Одеської області відмовив НАК "Нафтогаз України" в арешті банківських рахунків Одеського припортового заводу.

Нагадаємо, НАК "Нафтогаз України" просив суд стягнути з Одеського припортового заводу 1 517,727 млн гривень заборгованості за поставлений йому у 2016 році природний газ.

Раніше повідомлялося, що Фонд державного майна не отримав жодної заявки на участь в конкурсі з продажу 99,567% ПАТ "Одеський припортовий завод".

Рекомендуємо почитати: Адміністрація резидента: кого годує Одеський припортовий завод

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: