"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Омелян розповів, якою бачить "Укрзалізницю"

П'ятниця, 28 липня 2017, 15:45

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що "Укрзалізниця" повинна збільшити швидкість руху, модернізувати інфраструктуру і обзавестися новим рухомим складом.

Про це повідомляє ЦТС.

Також міністр додав, що з нинішнім менеджментом ПАТ "Укрзалізниці" на це розраховувати не доводиться.

Реклама:

"Я сподіваюся, що після зміни менеджменту" Укрзалізниці", ми зможемо направити інвестиції, і приділити абсолютно іншу увагу потребам пасажирів, бізнесу. Це швидкісні потяги, нові локомотиви, нові зерновози, і ключове - інвестиції в інфраструктуру", - сказав Омелян.

Відзначимо, що в робочу поїздку в місто Дніпро міністр добирався на поїзді в плацкартному вагоні. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Омеляну не сподобалося, що на центральному залізничному вокзалі Києва панує "безлад, який нагадує ранній Шанхай, а не Європу або хоча б Польщу". Також міністру не сподобалося волога постільна білизна і нестерпна задуха на початку подорожі.

Відзначимо також, що раніше оператори залізничних перевезень неодноразово висловлювали думку, що капітальні інвестиції ПАТ УЗ в першу чергу повинні направлятися на розвиток залізничної інфраструктури та забезпечення локомотивною тягою.

Як повідомлялося, Омелян сподівається, що команда "Укрзалізниці" на чолі з головою компанії Войцехом Балчуном буде змінена найближчим часом.

За словами Балчуна, він та Кабмін мають намір продовжити співпрацю і підписати новий контракт.

В свою чергу прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляв, що рішення про доцільність продовження контракту з Балчуном буде прийматися за підсумками його звіту про роботу за рік.

Читайте також: Run, Войцеху, Run. Чи піде Балчун з "Укрзалізниці"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: