Нацбанк виявив підозрілі операції в 22 банках

Середа, 12 липня 2017, 11:43

Національний банк України у першому півріччі  направив до правоохоронних органів 10 листів з інформацією про  підозрілі операції клієнтів 22 банків.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Як наголошується, НБУ надавав правоохоронцям інформацію, яка здебільшого стосувалася проведення клієнтами банків ризикових фінансових операцій з готівковими коштами у значних обсягах, а також операцій з переказу коштів за межі України, які можуть свідчити про виведення капіталів з країни.

За словами директора Департаменту фінансового моніторингу Ігор Берези, для  запобігання банківських ризиків в сфері фінансового моніторингу НБУ впровадив ризик-орієнтований підхід, який дозволяє банкам оцінити реальні фінансові можливості клієнтів, що бажають здійснювати фінансові операції.

Реклама:

"Зазначені кроки позитивно вплинуть на можливість банків якісно аналізувати фінансові операції  для того, щоб виявити  підозрілі або схемні фінансові операції", - додав Береза.

Нагадаємо, Національний банк у першому півріччі 2017 року 86 разів надавав правоохоронцям доступ до речей і документів.

Як відомо, правоохоронні органи України розкрили злочинів в банківській сфері всього на 510 тисяч гривень з 256 млрд гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!