В НБУ допускають, що річна інфляція виявиться вище прогнозу

Понеділок, 10 липня 2017, 17:00

Національний банк України допускає, що реальний рівень інфляції до кінця 2017 року буде вище прогнозованого.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Регулятор при цьому очікує у другій половині поточного року нівелювання негативних факторів, які зробили свій вплив на рівень інфляції в першому півріччі.

Реклама:

Фактична інфляція в червні, за даними НБУ, виявилася вище оцінки регулятора і становила 15,6% в порівнянні з 13,5% у травні.

"Це пов'язано, перш за все, з більш швидким, ніж очікувалося, зростанням цін на сирі продукти харчування, а також зі збереженням посиленого впливу адміністративних чинників", - заявляють в НБУ.

За даними регулятора, за місяць індекс споживчих цін виріс на 1,6%.

"Нацбанк очікує, що значна частина зазначених ефектів буде знівельована в другій половині року. Однак поточна динаміка ІСЦ і його складових свідчить про подальше посилення ризиків для досягнення мети по загальній інфляції на кінець 2017 року", - сказано в повідомленні.

Як повідомлялося, відомий американський економіст, автор "правила Тейлора", Джон Тейлор в інтерв’ю ЕП заявив, що Україні необхідно зменшити інфляцію для росту економіки.

Нагадаємо, Нацбанк погіршив прогноз зростання реального валового внутрішнього продукту країни у 2017 році до 1,6% з 1,9%, зберігши прогноз інфляції на рівні 9,1%.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!