Топ-менеджмент "Укрхімтрансаміаку" привласнив 130 мільйонів гривень - СБУ

Субота, 24 червня 2017, 16:00

Топ-менеджмент ДП "Укрхімтрансаміак", призначений за часів екс-президента Віктора Януковича, протягом 2012-2016 років привласнив понад 130 мільйонів гривень та створив передумови для виникнення екологічної катастрофи через утримання аміакопроводу в неналежному стані.

Про це йдеться у повідомленні Служби безпеки України від 24 червня.

"Правоохоронці встановили, що гроші, які привласнив топ-менеджмент компанії, мали спрямовуватись на підтримку функціонування аміакопроводу у безпечному для населення стані. Дії посадовців створили реальні передумови для виникнення екологічної катастрофи", - йдеться у повідомленні. 

Співробітники СБ України спільно з ГПУ задокументували факти розкрадання коштів держпідприємства колишнім топ-менеджментом.

Реклама:

"Під час санкціонованих судом обшуків в офісі "Укрхімтрансаміаку" правоохоронці вилучили документацію та інші докази, які підтверджують причетність екс-чиновників до укладання збиткових та фіктивних договорів про виконання робіт, надання послуг та постачання товарно-матеріальних цінностей", - повідомили в СБУ. 

Триває досудове розслідування у низці кримінальних проваджень за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366, ч. 1 ст. 367 та ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо,  10 березня Генпрокуратура повідомила про підозру колишньому директору державного підприємства "Укртрансхімаміак" Віктору Бондіку.

До свого звільнення колишній міністр економічного розвитку та торгівлі Айварас Абромавичус казав, що протягом року Кононенко активно лобіював своїх людей на посаду гендиректора "Укртрансхімаміака".

"У мене і моєї команди немає бажання бути ширмою для відвертої корупції або підконтрольними маріонетками для тих, хто хоче в стилі старої влади встановити контроль над державними грошима. Я не хочу їздити в Давос, розповідати їм про наші успіхи, в той час як за нашою спиною вирішуються якісь питання в інтересах окремих людей. Ці люди мають імена. І одне з цих імен я вам зараз озвучу. Це Ігор Кононенко", - казав він у зв'язку зі своїм звільненням. 

УДП "Укрхімтрансаміак" - один з найбільших транспортувальників аміаку в СНД.

Також 22 червня співробітники правоохоронних органів заблокували роботу ДП "Укртрансамміак".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: