В "Укрзалізниці" кажуть, що контракт з Балчуном продовжено автоматично

Середа, 21 червня 2017, 15:20

Контракт з головою правління "Укрзалізниці" Войцехом Балчуном формально продовжено до 9 червня 2019 року.

Про це повідомила прес-служба УЗ, посилаючись на коментар директора з правових питань Андрія Омельченка.

За його словами, відповідно до чинного законодавства голова правління ПАТ "Укрзалізниця" призначається на посаду терміном на 3 роки та звільняється виключно Кабінетом міністрів.

Реклама:

У ПАТ пояснюють, що, відповідно до частини 1 ст. 39-1 КЗпП України, якщо після закінчення строку трудового договору трудові відносини фактично тривають і жодна із сторін не вимагає їх припинення, дія цього договору вважається продовженою на невизначений строк.

Зазначене положення також підтверджується судовою практикою, зауважив також Омельченко.

"Тому, оскільки після закінчення 5 червня 2017 року строку контракту з головою правління ПАТ "Укрзалізниця" від 06.06.2016 трудові відносини фактично тривають і жодна із сторін не вимагала їх припинення (Кабінет міністрів не приймав жодних рішень із цього приводу), дія контракту з головою правління ПАТ "Укрзалізниця" Балчуном, з урахуванням положень частини 1 ст. 39-1 та частини 2 ст. 23 КЗпП, формально вважається продовженою до 5 червня 2019 року", – йдеться в коментарі.

Раніше міністр інфраструктури Володимир Омелян вже заявляв про те, що очільнику Укрзалізниці Войцеху Балчуну треба піти у відставку.

За словами Балчуна, він та Кабмін мають намір продовжити співпрацю і підписати новий контракт.

"Контракт закінчується 5 червня. Продовження - це бажання двох сторін: Кабміну і моє. Можу сказати, що я себе відчуваю комфортно. Будь-який варіант буде для мене хорошим. Це дає мені відчуття свободи", - заявив Балчун.

В свою чергу прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляв, що рішення про доцільність продовження контракту з Балчуном буде прийматися за підсумками його звіту про роботу за рік.

Читайте також: Run, Войцеху, Run. Чи піде Балчун з "Укрзалізниці"

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!