СБУ: Чиновники УЗ закупили неякісних запчастин на 100 мільйонів

Четвер, 15 червня 2017, 18:43

Співробітники Служби безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою викрили механізм регулярного придбання чиновниками "Укрзалізниці" неякісної продукції на майже 100 млн гривень.

Про це йдеться у повідомленні СБУ.

Правоохоронці встановили, що чиновники товариства регулярно закуповували контрафактні запасні частини для тягового рухомого складу.

Співробітники спецслужби задокументували, що посадовці Департаменту локомотивного господарства сприяли закупівлі та експлуатації товариством продукції неналежної якості.

Реклама:
 

"Використання неякісних запасних частин виробничими підрозділами Укрзалізниці, одного з тепловозоремонтних заводів та сімома локомотивними депо призводило, зокрема, до постійного виходу із ладу десятків тепловозів та тривалих простоїв на позапланових ремонтах", - йдеться у повідомленні.

 

Як наголошується, унаслідок оборудки посадовців "Укрзалізниця" не змогла забезпечити у повному обсязі перевезення продукції металургійних комбінатів.

"Це відповідно призвело до недоотримання держпідприємством прибутків, скорочення обсягів валютної виручки та зменшення надходжень до бюджетів усіх рівнів", - повідомляє прес-служба.

"Під час обшуків у структурних підрозділах Укрзалізниці та офісах комерційних структур співробітники спецслужби вилучили документацію, яка підтверджує закупівлю чиновниками неліквідних запчастин", - заявили в СБУ.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу, одному із керівників Департаменту локомотивного господарства ПАТ "Українська залізниця" повідомлено про підозру у скоєнні злочину.

Триває досудове слідство.

Раніше СБУ викрила керівників філії "Енергозбут" ПАТ "Укрзалізниця" на систематичному отриманні хабарів з підприємців.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: