Сбербанк оскаржив рішення суду про заборону використання ТМ "Сбербанк"

Вівторок, 9 травня 2017, 16:21

ПАТ "Сбербанк" подав апеляційну скаргу на рішення господарського суду Києва про заборону використовувати торгову марку "Сбербанк" в Україні.

Про це повідомляє Delo.ua.

Як зазначається, ПАТ "Сбербанк", дочірній банк Сбербанку Росії, подав апеляційну скаргу на рішення господарського суду Києва від 18 квітня про заборону використовувати торгову марку "Сбербанк" в Україні в суперечці з державним Ощадбанком.

Як зазначила прес-служба українського Ощадбанку у відповідь на запит агентства "Інтерфакс-Україна", фінустанова скористалося своїм правом подати апеляційну скаргу в передбачений законодавством термін, тому рішення суду першої інстанції не набрало чинності.

Реклама:

Нагадаємо, 15 січня 2016 року Ощадбанк подав позов до суду про захист своєї торговельної марки "Сбербанк".

Як повідомлялося, Київський апеляційний господарський суд відмовив дочірньому банку "Сбербанку Росії" в Україні у задоволенні апеляційної скарги по справі про дострокове припинення дії свідоцтва України на використання знака для товарів і послуг "Сбербанк", яке належить державному Ощадбанку.

Як відомо, у листопаді 2014 року дочірній банк "Сбербанку Росії" в Україні змінив назву на "Сбербанк", після чого державний Ощадбанк звернувся в суд з позовом про незаконне перейменування і використання свого товарного знака.

18 квітня Ощадбанк виграв суд проти Сбербанку.

Згідно з даними НБУ, на 1 січня 2017 року з загальними активами в 210,1 млрд грн Ощадбанк займав 2-е місце серед 93 банків, що діяли в країні банків, а Сбербанк з активами в 48,36 млрд грн - шосте.

Сбербанк (раніше - ПАТ "Дочірній банк Сбербанку Росії", до цього - банк "НРБ") заснований в 2001 році. Його єдиним власником є Сбербанк Росії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: