ЛЕО відключить потужності Попаснянського водоканалу через борги

Понеділок, 22 травня 2017, 18:02

У вівторок, 23 травня, Луганське енергетичне об'єднання планує відключити від електропостачання західну фільтрувальну станцію (Лисичанськ) Попаснянського водоканалу - через борг за електроенергію в розмірі понад 142 млн гривень.

Про це ЕП повідомили в прес-службі ЛЕО.

"Тим самим будуть знеструмлені основні потужності водоканалу, задіяні в постачаннях води на неконтрольовану територію Луганської області", - заявили в прес-службі.

"У той же час, таке відключення повинно було статися ще 15 травня, але тоді Укренерго позбавила змоги компанію здійснити задумане, використовуючи сумнівні відмовки - то ЛЕО має узгодити відключення з Луганською облдержадміністрацією, то виникли проблеми з обладнанням, що не дає можливості відключити ЗФС", - повідомили в ЛЕО.

Реклама:

З квітня ЛЕО почала відключати від електропостачання всі підприємства житлово-комунальної сфери Луганської області, які мають борги за електроенергію.

У компанії повідомили, що станом на 1 березня споживачі заборгували ЛЕО 5,5 млрд гривень. З цієї цифри понад 80% заборгували споживачі з неконтрольованих українською владою територій - майже 5 млрд гривень. Борг ЛЕО перед ДП "Енергоринок" становить близько 5,2 млрд гривень.

ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" входить до групи компаній "Енергетичний стандарт" Костянтина Григоришина.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: