Власник Amazon продає акції компанії для фінансування космічних польотів

Четвер, 6 квітня 2017, 20:50

Засновник інтернет-магазину Amazon Джефф Безос продає акції компанії приблизно на 1 мільярд доларів для фінансування космічної програми.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як повідомив Безос, він має намір перетворити свою аерокосмічну компанію Blue Origin в комерційну і туристичну.

За його словами, для розробки більшої ракети-носія New Glenn, яка зможе піднімати на орбіту супутники і, в кінцевому підсумку, людей, потрібно близько 2,5 млрд доларів.

Реклама:

Планується, що вона буде відправлена в політ до 2020 року, проте пасажирів на ній не буде ще довгі роки після цього.

Безос раніше неодноразово говорив про те, що не треба встановлювати будь-які терміни для початку космічних комерційних або пасажирських польотів Blue Origin, і на цей раз він дотримувався тієї ж точки зору. Він відмовився говорити, коли буде проводитися наступний раунд тестових польотів багаторазової суборбітальній ракети New Shepard.

"Це помилка - встановлювати дедлайн, коли ми говоримо про літальні апарати, особливо про ті, на які ми збираємося саджати людей, - заявив голова Amazon і Blue Origin. - Я як і раніше вважаю, що ми можемо зробити комерційний політ, який сплатять пасажири, в 2018 році ".

Він не уточнив, у скільки може обійтися така подорож. При цьому він очікує, що ціни на квитки будуть знижуватися в міру того, як космічні польоти стануть більш поширеним явищем.

В даний час Безосу належить близько 17% акцій Amazon.

Нагадаємо, Blue Origin уклала перший в своїй історії комерційний контракт на запуск супутника.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: