Компанія засновника Amazon отримала контракт на запуск супутника

Середа, 8 березня 2017, 11:23

Blue Origin, AFP — Getty Images

Приватна космічна компанія Blue Origin засновника Amazon Джеффа Безоса уклала перший в своїй історії комерційний контракт на запуск супутника.

Про це, з посиланням на The New York Times, передає "Медуза".

Контракт укладений із супутниковим оператором Eutelsat, він повинен бути виконаний протягом п'яти років. Передбачається, що Blue Origin запустить супутник за допомогою своєї нової ракети-носія New Glenn, яка повинна бути готова до польотів на геостаціонарну орбіту в 2020 році.

Реклама:

В даний час у Blue Origin є тільки ракета New Shepard, основне призначення якої - суборбітальні туристичні польоти. Пілотовані запуски з її допомогою ще жодного разу не проводилися.

Засновник Blue Origin Джефф Безос зазначив, що вважає за краще розвивати свої космічні проекти без поспіху.

"Повільно - значить гладко, гладко - значить швидко", - зазначив він на прес-конференції присвяченій підписанню контракту з Eutelsat.

"Їх серйозний інженерний підхід, і їх намір розробляти технології, які потім увійдуть в основу цілого покоління ракет-носіїв, відповідає нашим очікуванням від партнерів", - заявив після підписання контракту з Blue Origin глава Eutelsat Родольфо Бельмер.

Blue Origin заснована на початку 2000-х, але перші випробувальні запуски ракет цієї приватної космічної компанії відбулися тільки в 2015 році.

Спочатку передбачалося, що Blue Origin буде займатися тільки суборбітальними польотами, але потім компанія оголосила про плани виведення супутників на орбіту Землі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: