"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна розраховує імпортувати з США 3 мільйони тонн антрациту - Насалик

Понеділок, 3 квітня 2017, 11:58

Україна розраховує на імпорт з США вугілля антрацитової групи в обсязі 2,5-3 млн тонн, повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Зараз ми отримали інформацію, що з Америки можемо поставити близько 2,5-3 млн тонн вугілля. Я як міністр якраз відправив до Держдепу лист про допомогу з антрацитовою групою", - сказав він журналістам в Києві.

За його словами, енергогенеруючі компанії вже почали контрактування антрациту з ПАР та інших країн. По балансу України до кінця 2017 необхідно імпортувати 4,7 млн тонн енергетичного вугілля.

Реклама:

На початку лютого Насалик відзначав, що приватні компанії ведуть переговори про постачання антрацитової групи вугілля з США в обсязі 1 млн тонн.

Як повідомлялося, голова НЕК "Укренерго" Всеволод Ковальчук вважає, що поставки антрациту на електростанції України повинні розпочатися не пізніше травня для забезпечення стабільної роботи енергосистеми, інакше можливі обмеження споживачів.

Раніше віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон заявив, що для стабільного проходження майбутнього опалювального сезону необхідно буде імпортувати щонайменше 5 млн тонн антрацитового вугілля.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляв, що Україна може купувати вугілля у США, Австралії чи Південної Африки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: