Суд продовжив арешт екс-голови правління банку "Михайлівський" Дорошенка

Вівторок, 18 квітня 2017, 18:14

Суд продовжив арешт колишнього голови правління банку "Михайлівський" Ігоря Дорошенка до 30 квітня, а директора фінансової компанії "Інвестиційно-розрахунковий центр" Михайла Канюка - до 12 травня включно.

Про це свідчать матеріали суду, передають "Українські Новини".

31 березня Дніпровський районний суд столиці продовжив утримання під вартою колишнього голови банку "Михайлівський" Ігоря Дорошенка.

Суд обрав альтернативу утримання під вартою у вигляді застави в розмірі 10 млн гривень.

Реклама:

Іншому фігурантові розслідування щодо банку "Михайлівський" - Канюку також продовжено арешт до 12 травня з альтернативою застави 137,8 млн гривень.

Як повідомлялося, у січні суд повторно заарештував колишнього голову правління "Михайлівського" Дорошенка й призначив заставу 160 млн гривень.

Згідно з оприлюдненою раніше інформацією, фізичні особи у відділеннях банку "Михайлівський" у період з листопада 2014 року по 18 травня 2016 року вносили кошти на користь ТОВ "Інвестиційно-розрахунковий центр" (ІРЦ) і ТОВ "Кредитно-інвестиційний центр" (КІЦ) за договорами фінансової позики.

За такою схемою було залучено близько 1,5 млрд гривень.

19 травня банк "Михайлівський" купив за 741,6 млн гривень в ІРЦ і КІЦ фіктивні права вимоги на кошти за договорами продажу "сміттєвих" цінних паперів.

У результаті цих маніпуляцій у бухгалтерському обліку сума коштів на рахунках ІРЦ і КІЦ виросла до 1,612 млрд гривень.

23 травня правління Національного банку прийняло рішення про віднесення ПАО "Банк Михайлівський" до категорії неплатоспроможних.

Детальніше про те, що сталося з банком "Михайлівський" можна почитати в матеріалі "Економічної правди".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: