"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ визнав банк "Михайлівський" неплатоспроможним

Понеділок, 23 травня 2016, 20:30

23 травня 2016 року правління Національного банку прийняло рішення про віднесення ПАО "Банк Михайлівський" до категорії неплатоспроможних.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

"ПАТ "Банк Михайлівський" був визнаний проблемним 23 грудня 2015 року через ризикову діяльність. З того моменту Національний банк вів роботу з акціонером та менеджментом банку для врегулювання ситуації", - йдеться у повідомленні.

"20 травня 2016 року голова правління ПАТ "Банк Михайлівський" Ігор Дорошенко повідомив, що залишив посаду. Цього ж дня  банк заявив, що з технічних причин в ньому не працює система "операційний день банку", - заявила заступник голови Національного банку Катерина Рожкова.

Реклама:

Вона наголосила, що система не працювала увесь день, що унеможливлювало доступ куратора до операційних даних.

"Система запрацювала лише пізно ввечері 20 травня. Куратор, отримавши доступ, побачив велику кількість операцій з переведення вкладів фізичних осіб з фінансової компанії, пов'язаної з банком, на баланс банку. Це збільшило навантаження на Фонд гарантування вкладів з 1,6 млрд гривень до 2,6 млрд гривень", - додала Рожкова.

Згідно з повідомленням, при виявленні таких операцій, що відбуваються у проблемному банку, Національний банк згідно з законом "Про банки та банківську діяльність" зобов'язаний прийняти рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних.

Станом на 23 травня 2016 року 100% акцій банку належить ТОВ "Екосіпан", 92,5% якого належить Віктору Поліщуку, 3,9% - Ігорю Дорошенку та 3% - Віктору Єрасову.

Як зазначається, Національний банк не отримував пакет документів для приєднання ПАТ "Банк Михайлівський" до іншої установи.

Раніше клієнти "Михайлівського" скаржилися, що не можуть ні зняти гроші, ні розплатиться банківський карткою.

"Ні розплатитися карткою, ні зняти гроші, ні рахунок телефонний навіть поповнити", - пише клієнтка на сторінці банку "Михайлівський" у Фейсбуку.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: