"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Четвер, 9 березня 2017, 21:00

Головні економічні новини за 9 березня.

Новини з Донбасу. Через тиждень після того, як ватажки бойовиків ОРДЛО оголосили про введення зовнішнього управління на підприємствах української юрисдикції, ситуація на цих заводах виявилася близька до критичної.

Про "Львіввугілля". Шахтарі Червонограда Львівської області розпочинають акцію з припиненням відвантаження вугілля через заборгованість по заробітній платі та збираються 9 березня пікетувати обласний суд Львова. До обіду конфлікт вдалося вирішити і почати виплати по заборгованості.

Знову про Насірова. Судове засідання щодо розгляду апеляційної скарги, поданої в інтересах відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, призначено на 13 березня 2017 року.

Реклама:

Про ОГХК. Апеляційний суд Києва 9 березня зменшив заставу затриманому керівнику ПАТ "Об’єднана гірничо-хімічна компанія" Руслану Журилу зі 100 мільйонів гривень до 12 мільйонів гривень.

Про Юру Єнакієвського. Латвійський апеляційний суд залишив в силі рішення суду першої інстанції щодо спеціальної конфіскації 26 млн доларів, що належать Юрію Іванющенку.

К гарним новинам. Сенат Канади підтримав Угоду про вільну торгівлю з Україною у другому читанні.

Про МВФ. Міжнародний валютний фонд планує розглянути виділення Україні траншу за програмою розширеного фінансування (EFF) на 1 мільярд доларів у понеділок, 20 березня.

Про банки. У січні 2017 року платоспроможні банки отримали 338 мільйонів гривень чистого прибутку.

Про Ощадбанк. Кабінет Міністрів вирішив докапіталізувати Державний Ощадний банк на суму в розмірі 5,4 мільярда гривень.

Тексти дня:

"Олександр Шлапак: Приватизація Приватбанку? Ніхто не купуватиме "Феррарі" з токсичним причепом".

Які подальші плани Приватбанку, що робити з "токсичним" портфелем, як виконати вимоги МВФ і що спільного у банку з "Феррарі". Про це ЕП поговорила з Шлапаком.

"Зарплато, рости! Раз-два!"

Є інший спосіб підняти зарплату: створити умови для підприємництва. Потенціал для цього величезний — 300 млрд грн виплачуються "в конвертах". 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!