Латвійський суд залишив під конфіскацією 26 мільйонів Іванющенка

Четвер, 9 березня 2017, 13:04

Латвійський апеляційний суд залишив в силі рішення суду першої інстанції щодо спеціальної конфіскації 26 млн доларів, що належать Юрію Іванющенку.

Про це у себе в facebook написа заступник генерального прокурора Євген Єнін.

За його даними, 7 березня латвійський апеляційний суд залишив в силі рішення суду першої інстанції щодо спеціальної конфіскації 26 млн доларів США, що належать Іванющенку. Його адвокати не змогли довести законність вказаних коштів. Рішення є остаточним та оскарженню не підлягає.

"Доречі, українське слідство цього разу перебувало на постійному контакті з латвійськими компетентними структурами та сприяло конфіскації цих грошей в Латвіі. Іванющенко остаточно втратив можливість повернути ці гроші, натомість Україна має шанси побачити ці гроші, як тільки відповідний вердикт щодо Іванющенка в Украіні вступить в силу", - написав Єнін.

Реклама:

Єнін заперечує інформацію про те, що Україна втратила 5,4 млрд доларів Івнющенка."Генпрокуратура буде вдячна усім, хто володіє та готовий поділитися детальною інформацією про міфічні 5.4 млрд дол. США Іванющенка в закордонних юрисдикціях, нібито втрачених для нашої держави після нещодавнього скасування санкцій ЄС", - написав він.

Раніше Центр протидії корупції повідомив, що через зняття санкцій з Іванющенка Україна втратила 5,4 мільярда.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: