OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Вівторок, 7 березня 2017, 21:00

Насіров під арештом, а Сбєрбанк під загрозою санкцій - головне за 7 березня.

Насіров дня. Солом'янський райсуд Києва обрав запобіжний захід для відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова у вигляді арешту на 60 діб і призначив заставу в 100 млн гривень.

Пізніше, його адвокат заявив, що Насіров не вноситиме заставу, принаймні, до розгляду апеляції на рішення Солом'янського суду.

Сбєрбанк дня. НБУ ініціюватиме перед РНБО питання щодо застосування санкцій до дочірнього банку "Сбєрбанку" Росії в Україні - ПАТ "Сбєрбанк".

Реклама:

Причина у тому, що російський "Сбєрбанк" приступив до обслуговування в своїх відділеннях клієнтів, що надають паспорти так званих "ДНР" і "ЛНР".

Про тарифи. Тариф для ТЕС Ахметова побив черговий рекорд. Так, тариф на електроенергію для теплової генерації у лютому зріс до рівня 1,82 грн/кВт-год у порівнянні з 1,39 грн/кВт-год на кінець січня.

Про валюту. Українці у лютому 2017 року купили у банків валюту на еквівалент 186,8 млн доларів, тоді як продали їм на 272,7 млн доларів.

Про податковий борг. Податковий борг за податками, зборами, платежами до бюджету протягом 2014-2016 років зріс у 3,8 рази і станом на 1 січня 2017 року досяг майже 59 млрд гривень.

Тексти дня:

"Мирські" домовленості: як енергетична криза об'єднала Порошенка з Ахметовим.

Блокада почала розставляти крапки над "і" у відносинах еліт. Перший процес уже запущений: команда Петра Порошенка стала відкрито боротися за збереження бізнесу Ріната Ахметова.

Чи є економія в Prozorro.

Закупівлі газу стали конкурентними. Як це вплинуло на ціни на ринку та яка насправді економія при держзакупівлях.

Конфлікт інтересів в Аграрному комітеті: свині, кури, цукор і зерно.

Громадський Рух ЧЕСНО проаналізував декларації 29 нардепів Аграрного комітету на конфлікт інтересів. Більшість нардепів (21) вказав у декларації принаймні одну юрособу, пов'язану з аграрним бізнесом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: