Нацбанк ініціюватиме санкції до "дочки" Сбєрбанку в Україні

Вівторок, 7 березня 2017, 19:18

НБУ ініціюватиме перед РНБО питання щодо застосування санкцій до дочірнього банку "Сбєрбанку" Росії в Україні - ПАТ "Сбєрбанк".

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

"У разі підтвердження цієї інформації, НБУ ініціюватиме перед РНБО питання щодо застосування санкцій до дочірнього банку "Сбєрбанку" Росії в Україні - ПАТ "Сбєрбанк"",- йдеться у повідомленні.

Як відомо, відповідно до статті 5 закону  "Про санкції", рішення щодо застосування санкцій щодо окремих юридичних осіб приймаються РНБО та вводяться в дію указом Президента України.

Реклама:

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російський "Сбєрбанк" приступив до обслуговування в своїх відділеннях клієнтів, що надають паспорти так званих "ДНР" і "ЛНР".

Як відомо, видання РБК опитавши 30 російський банків, зробило висновок, що вони не обслуговують людей із паспортами, виданими на контрольованих бойовиками частинах Донецької й Луганської областей України.

18 лютого президент РФ Володимир Путін підписав указ про визнання на території Російської Федерації документів, які видані громадянам України та особам без громадянства, які постійно проживають на територіях Луганської та Донецької областей, окупованих проросійськими бойовиками.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: