У НБУ розповіли, як заборона РФ на грошові перекази вплине на українців

Середа, 22 березня 2017, 17:42

Заборона Державної думи РФ на грошові перекази в Україну за допомогою іноземних платіжних систем не матиме істотного впливу на надходження з Росії.

Про це заявив перший заступник голови Національного банку України Яків Смолій, передає "Інтерфакс-Україна".

"Вони заборонили перекази з Росії за допомогою платіжних систем без відкриття банківського рахунку. Не думаю, що це вплине на фінансову систему: сума таких переказів несуттєва. Крім того, наші громадяни настільки креативні, що знайдуть інші способи", - сказав він журналістам.

За даними заступника голови НБУ, до теперішнього часу найбільш популярними платіжними системами були MoneyGram та Western Union. Обсяг таких переказів з РФ за перші два місяці 2017 року склав близько 90 млн доларів.

Реклама:

Як повідомлялося, Держдума в середу, 22 березня, прийняла в третьому читанні закон, що обмежує грошові перекази з РФ в іноземні держави за допомогою іноземних платіжних систем.

Як зазначає автор документа в пояснювальній записці, документ спрямований на усунення негативних наслідків заборони на діяльність російських платіжних систем на території України.

Раніше повідомлялося, що в кінці жовтня 2016 року Україна заборонила діяльність ряду російських платіжних систем, в тому числі "Золотої Корони" і "Юністріму".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!