НБУ погіршив прогноз зростання ВВП через блокаду

Вівторок, 21 березня 2017, 13:05

Національний банк, взявши до уваги ефекти від блокади Донбасу, переглянув попередній прогноз економічного зростання у 2017 році з 2,8% до 1,9%.

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Національний банк очікує, що найбільший ефект від торговельної блокади українська економіка відчує у поточному році.

"Через захоплення терористами підприємств, що діяли в українському правовому полі, розрив ланцюгів виробництва та постачання готової продукції скоротиться обсяг випуску продукції металургії та видобувної промисловості, коксу, електроенергії", - заявили у НБУ.

Реклама:

"Як наслідок, темпи економічного зростання у 2017 році можуть бути нижчими, ніж у січневому прогнозі на 1.3 п.п,. внаслідок торговельної блокади", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, цей негативний ефект від блокади буде переважно компенсовано за рахунок інших чинників, насамперед - більш сприятливої цінової кон’юнктури на зовнішніх ринках для товарів українського експорту, ніж прогнозувалося раніше.

"Чистий позитивний ефект на економічне зростання від сприятливої ситуації на зовнішніх ринках становитиме приблизно 0.4 п.п", - заявили в НБУ.

Раніше повідомлялося, що при песимістичному макроекономічному сценарії Кабінету міністрів гривня на кінець року може втратити 5,6 гривень по відношенню до долара.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: