Прокуратура відкрила справу проти Насалика - депутат

Четвер, 2 березня 2017, 12:01

Прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження щодо міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила народний депутат від "Самопомічі" Вікторія Войціцька.

"Прокуратура Києва повідомила мене про відкриття кримінального провадження щодо міністра енергетики за фактом можливого кримінального правопорушення за ч.1 ст.351 ККУ (перешкоджання діяльності народного депутата)", - написала вона.

Войціцька повідомила, що 13 грудня 2016 року разом з народним депутатом Мустафою Наємом вони подали заяву про злочин в зв'язку з неповним і невчасним наданням відповідей на депутатські звернення, що стосувались надання документації за результатами Юзівського конкурсу.

Реклама:

"27 грудня минулого року прокуратура Києва повідомила мене про "відсутність підстав для внесення відомостей до ЄРДР", 13 січня оскаржила бездіяльність слідчого прокуратури", - написала депутат.

За словами Войціцької, 26 січня Печерський суд Києва задовольнив її скаргу, зобов'язавши прокуратуру відкрити кримінальне провадження.

Вона також оприлюднила скани листа від Прокуратури Києва щодо внесення відомостей до ЄРДР, витягу з ЄРДР, заяви про злочин, листа Прокуратури щодо відмови у внесенні відомостей.

В кінці жовтня 2015 року ТОВ "Надра Юзівська", підконтрольна НАК "Надра України", оголосило новий конкурс із залучення інвестора для розробки Юзівської площі.

Переможцем конкурсу стала нещодавно зареєстрована в Нідерландах компанія Yuzgas B.V.

Її засновником є інвестиційний фонд Emerstone Energy, що входить в Emerstone Capital Partners бізнесмена Ярослава Кінаха (Jaroslav Kinach).

Кінах також був президентом Iskander Energy, яка планувала займатися відновленням свердловин з видобутку метану вугільних пластів у Донецькій області. У 90 роках минулого століття він очолював представництво Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні.

Юзівська ділянка площею 7886 кв. км знаходиться в Дніпровсько-Донецькому нафтогазоносному басейні на території Донецької та Харківської областей.

За оцінками "Надра України", потенціал Юзівської площі перевищує 3 трлн куб м умовного палива, а базовий сценарій її розробки передбачає вихід на щорічний видобуток в 10 млрд куб. м, оптимістичний - в 20 млрд куб. м.

Yuzgas в разі затвердження урядом компанії як учасника УРП отримає в ньому 90%, тоді як частка "Надра Юзівської" скоротиться з 100% до 10%.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: