Соратники Порошенка віддали Юзівське родовище "Yuzgas" - ЗМІ

Вівторок, 2 серпня 2016, 12:01

Найбільше родовище сланцевого газу України, а саме Юзівське родовище, буде розробляти нідерландська фірма "Yuzgas B.V.".

Про це пишуть "Наші гроші".

Як зазначається. "Yuzgas B.V." була створена місяць тому спеціально під Юзівська площу. Через інвестиційні фонди "Emerstone Energy" та "Emerstone Capital Partners" фірма заведена на бізнесмена Ярослава Кінаха.

За словами Кінаха, фонд розпоряджається грошима закордонних інвесторів, але імена їх тримає у секреті.

Реклама:

Наразі відомо, що раніше він був членом наглядової ради компанії "XXI століття" та одним з організаторів ІPO компанії на Лондонській біржі. Лід-менеджером того розміщення виступав ІNG Bank, у якому за цей напрямок відповідав Макар Пасенюк.

Як відомо, пізніше Пасенюк з двома топ-менеджерами банку ІNG Константином Стеценком та Валерією Гонтаревою створив ICU, яка обслуговувала "Рошен".

Видання зазначає, що не відразу став відомий і склад конкурсного комітету, який і віддав Юзівське родовище невідомо кому.

Склад конкурсного комітету з відбору інвестора СРП на Юзівській площі:

Віктор Назаркевич, керівник конкурсної комісії. Ця посада йому дісталася через статус директора ТОВ "Надра Юзівська", яка і повинна стати партнером Yuzgas B.V. в роботі на Юзівській площі в Харківській та Донецькій областях.

Валерій Коцюра, вже багато років поспіль очолює відділ тендерних процедур НАК "Надра України", був в компанії і в часи укладання угоди з Shell.

Ігор Насалик, міністр енергетики та вуглепрому ("Блок Петра Порошенка").  За даними ЗМІ, в тій передвиборчій кампаній йому допомагали люди Ігоря Кононенка, з яким Насалик разом працював останні місяці в кометі з питань ПЕК. Вибори мера депутат програв.

Олег Жишко, заступник начальника Управління розвитку ПЕК та інвестиційної політики в Міненерго. Багато років працює в різних урядових структурах. Входив, наприклад, до створеної в 2013 році робочої групи з питань заміни природного газу українським вугіллям, цей проект задумувався під кредитні мільярди Державного банку розвитку Китаю.

Юрій Бровченко, заступник міністра економічного розвитку. Цю посаду він місяць тому отримав за ініціативи першого віце-прем’єра Степана Кубіва.

Анатолій Матвієнко (БПП), член парламентського комітету з питань бюджету. Колишній губернатор Вінницької області не приховує своїх добрих стосунків з Порошенком, він також є рідним дядьком народного депутата з БПП, екс-голови ДУСі Сергія Березенка

Андрій Лопушанський - ще однин представник БПП в конкурсній комісії. Цей екс-заступник голови НАК "Нафтогаз України" - родич та бізнес-партнер колишнього голови компанії Олексія Івченко, який керував нею за часів президентства Віктора Ющенка.

Володимир Бандуров - представник депутатської групи "Воля народу".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: