OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Вівторок, 14 березня 2017, 21:00

Головні економічні новини за 14 березня.

Про Фірташа та ОПЗ. Южний міський суд Одеської області визнав рішення Стокгольмського арбітражу, який задовольнив позов компанії Ostchem Дмитра Фірташа щодо стягнення з ОПЗ більше 250 млн доларів через невиплату боргу за поставку газу.

Про Липецьку фабрику Roshen. Басманний суд Москви продовжив арешт Липецької кондитерської фабрики, що входить в корпорацію Roshen, до 13 червня.

Про Канаду. Верховна Рада ухвалила за основу та в цілому закон про ратифікацію угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою.

Реклама:

Про товарообіг з ОРДЛО. Набув чинності новий порядок переміщення товарів до району або з району проведення АТО.

А ватажок так званої "ДНР" Олександр Захарченко заявляє про відправку "пробної" партії вугілля в Російську Федерацію.

Про лібералізацію від НБУ. Національний банк планує підвищити ліміт покупки фізичними особами готівкової валюти в еквіваленті 150 тисяч гривень.

І ще Нацбанк готовий знизити обов'язковий продаж валютної виручки з нинішніх 65% до 50%.

Про "Імексбанк". За місяць до визнання "Імексбанку" неплатоспроможним з нього вивели кредити фізосіб, ліквідне забезпечення та щонайменше 11 млн доларів.

Про Укртатнафту. Міністерство внутрішніх справ оголосило у розшук Павла Овчаренка, який займає посаду голови Укртатнафти з 2007 року.

Тексти дня:

"Вкрав мільярди — заплатив мільйони. Історія українських застав".

"Справа Насірова" розбудила інтерес громадськості до інституту застав. 100 мільйонів: це мало чи багато? Наскільки адекватним є такий захід? Які суми сплачують підозрювані, і куди йдуть кошти?

"Олександр Данилюк: У ДФС можлива повторна внутрішня люстрація".

За законодавчими і політичними ознаками ДФС більшою мірою виявилася підконтрольна прем'єру. Чи збережеться такий стан речей, залежить від поведінки глави уряду, і наскільки ця поведінка збігатиметься з інтересами президента щодо майбутнього ДФС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!