Суд щодо призначення голови "Укренерго": Зуєв програв апеляцію

Вівторок, 14 березня 2017, 14:12

Апеляційний адміністративний суд Києва залишив у силі рішення Окружного адмінсуду столиці, яким було заблоковано призначення українського топ-менеджера американської енергетичної компанії AES Corporation Сергія Зуєва на посаду керівника ДП "Укренерго".

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив співголова політичної партії "Демальянс" Василь Гацко.

"Конкурс виграв, але в плани любих друзів президента з повного контролю над ласою енергетикою не вписувався" - написав Гацько.

"Крім судів, в блокуванні незалежного від Банкової кандидата брала участь і Генпрокуратура, яка, аби зупинити призначення придумала навіть справу про державну зраду. Її, правда, згодом закрили, але свій внесок вона зробила", - додав він.

Реклама:

Як повідомлялося, у травні Комітет з призначень керівників особливо важливих підприємств при Мінекономіки визначив Зуєва переможцем конкурсу на посаду глави "Укренрего".

У січні Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення Комітету.

До цього прокуратура Криму відкрила проти нього кримінальне провадження за статтею "державна зрада". Згодом справу закрили.

Зуєв повідомив, що відкриття проти нього кримінального провадження ініціював народний депутат від фракції БПП і один з найближчих соратників президента Ігор Кононенко.

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію роботи ОЕС.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: