"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Претендент на главу "Укренерго" заявив, що Кононенко "шиє" на нього справу

Середа, 5 жовтня 2016, 20:43

Переможець конкурсу на посаду глави НЕК "Укренерго" Сергій Зуєв повідомив, що відкриття проти нього кримінального провадження ініціював народний депутат від фракції БПП і один з найближчих соратників президента Ігор Кононенко.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав народний депутат Сергій Лещенко.

"На антикорупційний комітет прийшов Сергій Зуєв. Він мав нещастя виграти конкурс на керівника ДК "Укренерго", звільнився з американської корпорації AES у Казахстані, приїхав до України, але вже чотири місяці не призначений на посаду", - написав депутат.

"Спочатку призначення Зуєва блокував одіозний суддя Келеберда (суддя Окружного адміністративного суду Києва Володимир Келеберда - Ред.). Той самий, який раніше звільнив від люстрації наближених до президента Порошенка голову податкової міста Києва Людмилу Демченко та екс-прокурора Києва Олега Валендюка", - заявив Лещенко.

Реклама:

За словами Лещенка, зараз Зуєв повідомив, що проти нього відкрили кримінальне провадження за статтею "державна зрада".

"Веде його прокуратура Криму, яку очолюють той самий Валендюк та екс-прокурор з Дніпровського району Києва (вотчина депутата Грановського)", - пише депутат.

"Ну і Зуєв щойно оголосив на комітеті, що справу проти нього ініціював особисто Кононенко. На одне з наступних засідань наш комітет запрошує міністра енергетики Ігоря Насалика пояснити, що відбувається з цим призначенням", - зазначив він.

Як повідомлялося, у травні Комітет з призначень керівників особливо важливих підприємств при Мінекономіки визначив Зуева переможцем конкурсу на посаду глави "Укренрего".

На початку серпня Окружний адміністративний суд Києва заборонив Кабінету міністрів погоджувати кандидатуру Зуєва в якості кандидата на пост глави НЕК "Укренерго".

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію роботи ОЕС.

НЕК є державним підприємством, яке знаходиться в управлінні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Читайте також: Новий вугільний король. Кононенко створює енергетичну противагу Ахметову

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: