"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кутовий: Купівлю землі потрібно дозволити виключно українцям

Середа, 1 березня 2017, 09:49

Обіг земель має бути інструментом виключно для громадян України без права користування ним юридичними особами та іноземцями.

Про це сказав міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий, повідомляє прес-служба.

"Наразі ми маємо дві чіткі тези: можливість купувати пайову землю має бути тільки для українських громадян і тільки для фізичних осіб. Обсяг володіння повинен бути обмежений, а ціна – не нижче за нормативно-правову оцінку", - зазначив Кутовий.

За словами міністра, суттєва частина проблем, які сьогодні існують у земельній реформі, полягає у тому, що обіг земель не врегульований.

Реклама:

"Фермер володіє та користується землею, але, на жаль, не може нею розпоряджатися. Якщо фермер сьогодні власник, він повинен бути власником і у дійсності. Тому що це актив, над яким він сьогодні працює і хоче залишити у спадок своїм нащадкам", - наголосив очільник аграрного міністерства.

Кутовий зауважив, що рішення, які стосуються земельної реформи, будуть прийматися у стінах Верховної Ради.

Також міністр висловив впевненість у необхідності збільшення державної підтримки для фермерів.

"Вважаю, що підтримку на фермерські господарства необхідно збільшити більше ніж у 20 разів. Якщо у цьому році ми маємо менше 100 млн, то на наступний рік - вважаю мінімум 2 млрд з тієї великої дотації, яка вже затверджена бюджетним кодексом", - поінформував Кутовий.

Як повідомлялося, для продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом Україні потрібно провести пенсійну реформу, скоротити кількість держслужбовців і бюджетників, скасувати "спрощенку" і відкрити земельний ринок. 

Читайте також: Ринок землі, пенсійна реформа, скасування "спрощенки". Чого чекає МВФ від України в 2017.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: