OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Середа, 8 лютого 2017, 21:00

Обшуки і арешти, зростання цін, новий бюджет і дотації аграріям - головне за 8 лютого.

Про обшуки та арешти. Зранку, 8 лютого, співробітники Служби безпеки України та Генеральної прокуратури проводять обшуки в офісах ПАТ "Укргазвидобування", що знаходяться в Києві та Полтаві.

За версією СБУ, чиновники головного офісу Укргазвидобування та регіональних філій товариства за змовою с комерційними структурами організували механізм розкрадання грошей компанії через надання охоронних послуг.

Також сьогодні прокуратура наклала арешт на 4 річкові судна на території Ренійського морського торговельного порту, які за злочинною "схемою Курченка" мали використовувати для вивезення нафтопродуктів за кордон.

Реклама:

А хтось сьогодні, навпаки, з під арешту звільнився. Директор департаменту Нацбанку Сергій Шацький, якого раніше звинуватили в отриманні хабаря, 6 лютого був звільнений з-під варти під заставу в 800 тисяч гривень згідно постанови Печерського районного суду Києва.

Про ріст цін. Ціни на споживчому ринку в січні 2017 року порівняно з попереднім місяцем зросли на 1,1%, із січнем 2016 року – на 12,6%.

Про новий бюджет. Кабінет міністрів схвалив оновлену концепцію управління державними фінансами, що передбачає запровадження середньострокового бюджетного планування строком на три і більше років.

Про пом’якшення від НБУ. Національний банк України пом’якшив вимоги щодо купівлі банками іноземної валюти на міжбанківському валютному ринку. З 0,1% до 0,5% від розміру регулятивного капіталу банку.

Про дотації аграріям. Кабінет міністрів затвердив порядок розподілу дотацій в розмірі 4 млрд грн для сільгосптоваровиробників на 2017 рік. 2 мільярди піде птахівникам.

Про падіння перевалки вантажів. У 2016 році обсяги перевалки в українських портах продовжили знижуватися наростаючими темпами - було зафіксовано найсильніше зниження за останні 4 роки, що становило -8,6% щодо 2015 року.

Про курс гривні. Національний банк зміцнив офіційний курс гривні на 9 лютого на 12 копійок до 26,91 за долар.

Тексти дня:

"Що відбувається з банками: 5 головних трендів".

Українцям слід звикати, що ставки за депозитами у гривні в надійних банках ледь покриватимуть інфляцію і девальвацію. Принаймні за цієї влади гривня залишатиметься поганим інструментом накопичення грошей.

"Анулювання облігацій Приватбанку дорого коштуватиме Україні".

Недбалість у виконанні судових рішень з боку української влади дозволить інвесторам конфіскувати активи Приватбанку та активи держави Україна в більшості західних країн.

"Реформи або дефолт? Залишилося два роки".

Влада провела низку реформ, але їх виявилося недостатньо для повернення довіри приватних інвесторів. Без їх грошей буде складно розрахуватися з боргами і вийти на рівень сталого розвитку. Яких реформ бракує країні?

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: