У Южаніної хочуть узаконити Податкову міліцію

Вівторок, 7 лютого 2017, 20:11

Комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики пропонує усунути технічну неточність, яка ставить під сумнів роботу Податкової міліції.

Про це голова комітету Ніна Южаніна написала на своїй сторінці в Facebook.

За словами Южаніної, комітетом з питань податкової та митної політики на засіданні 7 лютого 2017 року було прийнято рішення виправити технічну неточність щодо податкової міліції шляхом внесення відповідної поправки в законопроект №0940" Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування спадщини).

Реклама:

"Якщо вже трапилася технічна неточність при підготовці проголосованого в залі тексту до підпису та оприлюднення, то її потрібно виправляти якомога оперативніше", - написала вона.

За її словами, негативна реакція на таке рішення може виникнути у тих, хто намагається вирішити особисті проблеми в стосунках з Державною фіскальною службою за рахунок нівелювання роботи податкової міліції.

"Рішення комітету не означає підтримку податкової міліції в нинішньому вигляді, але будь-які дії щодо її подальшого функціонування повинні бути зваженими для того, щоб не створювати незручностей добросовісним платникам податків, а недобросовісним - не відкривати нових можливостей для зловживань", - зазначила Южаніна.

Глава комітету також наполягає, що юридичні підстави говорити про ліквідацію Податкової міліції з 1 січня 2017 року не було.

Раніше депутат Тетяна Острікова відзначила, що через помилку у змінах до Податкового кодексу податкова міліція з 1 січня де-юре ліквідована, хоча де-факто її повноваження не передано новому органу.   

Як відомо, міністр фінансів України Олександр Данилюк раніше звернувся до народних депутатів з проханням не підтримувати законопроект щодо відновлення роботи Податкової поліції.

Данлюк заявляв, що повноцінний запуск служби фінансових розслідувань (фінансової поліції) і ліквідація податкової міліції очікуються через півроку.

Як відомо, 21 грудня Верховна Рада в другому читанні та вцілому ухвалила закон, який передбачає створення Фінансової поліції та єдиного реєстру ПДВ.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: