Данилюк просить нардепів не підтримувати "відродження" Податкової міліції

Вівторок, 7 лютого 2017, 16:02

Міністр фінансів України Олександр Данилюк просить народних депутатів не підтримувати законопроект щодо відновлення роботи Податкової поліції.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні депутати Податкового комітету Верховної Ради ініціювали зміни, які відновлять податкову міліцію, попри позицію Мінфіну. Відповідний законопроект під іронічною назвою "Щодо оподаткування спадщини" вже включено до сьогоднішнього порядку денного. Якщо Рада підтримає ці зміни, орган, який роками "кошмарив" бізнес буде знову легітимізований", - пояснив Данилюк.

Реклама:

За його словами, наразі цей орган вже місяць знаходиться поза законом.

"Чи відбувся за цей час "розгул фінансової злочинності". Очевидно, що ні. Чому тоді такий поспіх? Можливо це ще одна спроба зірвати одну з найважливіших реформ для бізнесу?", - обурений міністр.

Данилюк зазначив, що вчора на нараді під головуванням прем’єр-міністра було досягнуто домовленості щодо доопрацювання законопроекту Мінфіну про створення фінансової поліції у найкоротший термін.

"Законопроект вже публічно підтримали основні бізнес асоціації та незалежні експерти. Я продовжую притримуватись позиції, що відновлення податкової міліція неприйнятне. Ця "спадщина" має відійти у минуле. Закликаю не підтримувати правки щодо повернення податкової міліції", - наголосив глава Мінфіну.

Раніше Данлюк заявлялв, що повноцінний запуск служби фінансових розслідувань (фінансової поліції) і ліквідація податкової міліції очікуються через півроку.

Як відомо, 21 грудня Верховна Рада в другому читанні та вцілому ухвалила закон, який передбачає створення Фінансової поліції та єдиного реєстру ПДВ.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: