"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Вівторок, 28 лютого 2017, 21:00

Головні економічні новини за 28 лютого.

Про "Дельта Банк". Департаментом у сфері економіки ГПУ вручено підозру голові ради директорів "Дельта банку" Олені Поповій та ще трьом особам за розкрадання 1,7 млрд гривень коштів банку.

Про блокаду ОРДЛО. Втрати держави через блокаду торгівлі з непідконтрольними територіями Донецької і Луганської областей можуть становити 3,5 млрд доларів на рік.

Також бойовики вводять "тимчасові адміністрації" на шахтах Ахметова. Йдеться про ПАТ "Краснодонвугілля", ТОВ "ДТЕК Ровенькиантрацит" і ТОВ "ДТЕК Свердловантрацит", які належать олігарху.

Реклама:

Про "Укрнафту". Вищий адміністративний суд України залишив в силі рішення, яким суд нижчої інстанції зобов'язав Державну фіскальну службу прийняти 2,061 млрд кубометрів газу 2006 року видобутку в якості податкової застави від ПАТ "Укрнафта".

Про "Роттердам+". Київський апеляційний адміністративний суд залишив у силі рішення окружного адміністративного суду, який відмовив у задоволені позову щодо скасування постанови НКРЕ, якою була введена так звана формула "Роттердам+".

Про Фірташа. Суд скасував розпорядження голови Коростенської РДА про затвердження детального плану території земельних ділянок під розміщення гірничо-збагачувального комплексу Стремигородського апатит-ільменітового родовища.

Про МВФ. МВФ спростував інформацію про відстрочку переговорів з Україною щодо наступного траншу.

"Досягнуто значного прогресу в ухваленні рішень, які були умовою завершення третього перегляду з боку МВФ. Триває обговорення питань, що лишились", - йдеться у повідомленні фонду.

Про втрати держпідприємств. Українські державні підприємства втратили в банках, які збанкрутіли, майже 20 мільярдів гривень.

Про хабарі. Средний размер взятки в Украине составляет 1350 евро при средней зарплате в 144 евро.

Тексти дня:

"Як вижити в країні пенсіонерів".

На Україну чекає доля безперспективного села, з якого молоді їдуть, оскільки хочуть прожити своє життя краще, ніж батьки. Де вихід?

"Розтягнута лібералізація. Коли українці зможуть інвестувати за кордоном".

НБУ ухвалив кілька рішень з лібералізації валютного законодавства щодо юридичних та фізичних осіб. Однак істотних послаблень не відбулося: регулятор лиш узаконив те, чим українці вже користувалися.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!