OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Четвер, 23 лютого 2017, 21:00

Рада відмовилася відновити повноваження податкової міліції та інші новини за 23 лютого.

Про податкову міліцію. Рада відмовилася відновити повноваження податкової міліції. Під час обговорення законопроекту міністр фінансів Олександр Данилюк закликав не голосувати за відновлення Податкової міліції.

"Податкова міліція - це репресивний орган, який тиснув на бізнес при цьому не зменшуючи рівень фінансової злочинності. Це спадщина, яка має залишитися в минулому", - сказав міністр.

Про Фірташа. Віденський суд відмовився задовольнити запит прокуратури про арешт українського бізнесмена Дмитра Фірташа за екстрадиційним запитом Іспанії.

Реклама:

Про запаси вугілля. Наявні запаси вугілля на складах ТЕС та ТЕЦ України дозволять стабільно працювати енергосистемі до 20 березня без введення аварійних вимкнень.

Про ціну на газ. Ціну на газ переглядатимуть кожні півроку. Так, Кабінет Міністрів затвердив порядок перегляду граничних роздрібних цін на природний газ для населення і підприємств теплокомуненерго.

Про облгази. Облгази нарешті змусили платити за транспортування газу. Так, Прем'єр-міністр Володимир Гройсман 21 лютого підписав постанову уряду, якою зобов'язав Міністерство енергетики та вугільної промисловості перейти на договори оренди газорозподільної системи.

Про лобмарди. Верховна Рада не підтримала пропозицію прийняти законопроект про регулювання діяльності ломбардів у першому читанні, так само як і пропозицію повернути документ у профільний комітет і суб'єкту законодавчої ініціативи на доопрацювання.

Про курс. 23 лютого котирування гривні до долара на міжбанківському валютному ринку станом на 17:00 встановилися на рівні 26,88-26,92 гривні за долар.

Про Uber. Міжнародна технологічна компанія Uber, творець однойменного мобільного застосування для виклику автомобілів, з 23 лютого розпочала роботу у Львові.

Тексти дня:

"Офшорний Люксембург. Уряд підшукав олігархам нову схованку".

У 2016 році уряди України та Люксембургу підписали угоду про уникнення подвійного оподаткування. Однак Люксембург є головним центром в ЄС з надання офшорних банківських послуг. Хто скористається його можливостями?

"Податкова міліція поза законом. Хто буде наглядати за бізнесом".

Чи є шанс, що податкова міліція може воскреснути, і на якому етапі процес створення фінансової поліції. ЕП дізнавалася, чого чекати бізнесу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!