"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Середа, 22 лютого 2017, 21:00

Докапіталізація "Приватбанку", обмеження грошових переказів з Росії, пом'якшення валютних обмежень НБУ - головне за 22 лютого.

Текст дня:

"Moscow never sleeps. Команда Януковича продала газовий бізнес російському мільярдеру".

Десятки газових родовищ в Україні, в тому числі найбільше з них — Сахалінське, взяли курс на російського мільярдера Павла Фукса. Останні два роки росіянин скуповував активи у соратників Віктора Януковича — Едуарда Ставицького та Юрія Бойка.

Реклама:

Про "Приватбанк". Кабінет міністрів прийняв рішення про докапіталізацію ПАТ КБ "Приватбанк" ще на 9,8 млрд гривень.

Про обмеження від НБУ. Національний банк пом'якшив валютні обмеження для операцій, пов'язаних із зовнішньоторговельною діяльністю.

Про грошові перекази з РФ. Держдума РФ підтримала у першому читанні законопроект, який може обмежити грошові перекази з території Росії на територію України, здійснювані за допомогою іноземних платіжних систем.

Про Фірташа. В оточенні українського олігарха Дмитра Фірташа, якого напередодні арештували в Австрії, запевняють, що днями він вийде під заставу.

Про НАЗК. Національне агентство з питань запобігання корупції  почало повну перевірку електронних декларацій за 2015 рік президента Петра Порошенка, прем'єр-міністра Володимира Гройсмана і членів Кабінету міністрів.

Про "Рошен". В корпорації "Рошен" запевнили, що не мають ніякого відношення до продажу зрідженого газу.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що фірми, які почали імпортувати великі обсяги скрапленого газу з Росії після того, як СБУ ініціювало застосування санкцій до 16 інших компаній-імпортерів, пов’язані з Віктором Медведчуком, а також мають опосередковане відношення до кондитерської корпорації "Рошен".

Про зниження цін на газ. НАК "Нафтогаз України" з 1 березня знижує мінімальні ціни на природний газ для промислових споживачів на 7,2% порівняно з лютим 2017 року – до 8 553,6 грн за тис. куб. м з 9 214,8 грн за тис. куб. м.

Про "Газпром". Київський апеляційний госпсуд залишив у силі рішення суду від 5 грудня 2016 року, яким той зобов'язав "Газпром" виплатити штраф і пеню, накладені АМКУ, в загальному розмірі 172 млрд гривень (близько 6,4 млрд доларів) за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу через Україну.

Про ще один ліквідований банк. Національний банк за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийняв рішення від 21 лютого 2017 року про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ "Фортуна-банк".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!