Нацбанк пом'якшив валютні обмеження

Середа, 22 лютого 2017, 19:25

Національний банк пом'якшив валютні обмеження для операцій, пов'язаних із зовнішньоторговельною діяльністю.

Про це йдеться у постанові НБУ №13 від 22 лютого.

Згідно з повідомленням, Нацбанк звільнив від обов’язкового продажу надходження в іноземній валюті від нерезидентів, якщо ці кошти надходять як грошове забезпечення участі в аукціонах, торгах або тендерах, які проводяться резидентами.

Крім того, регулятор надав банкам можливість купувати для клієнтів  іноземну валюту, не враховуючи  до загальної суми наявного на рахунках резидента залишку валюти, який надійшов як грошове забезпечення від нерезидента для участі в торгах, тендерах або аукціонах.

Реклама:

"Обидва кроки сприятимуть збільшенню продажу продукції українського виробництва покупцям-нерезидентам. Адже вони полегшать проведення закупівель не тільки у держпідприємств, а й у  всіх суб’єктів господарської діяльності", - йдеться у повідомленні.

Також Нацбанк дозволив банкам купувати іноземну валюту для клієнтів, якщо сума залишку на рахунку клієнта не перевищує 100 тисяч доларів.

Досі для купівлі іноземної валюти клієнт повинен був мати суму залишку на рахунку менш, ніж 25 тисяч доларів (в еквіваленті).

Зміни набувають чинності з 23 лютого 2017 року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!