"Плівки Рожкової": НАБУ відкрило кримінальне провадження

Середа, 15 лютого 2017, 18:09

Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження за фактами записів телефонних розмов заступника голови Національного банку Катерини Рожкової.

Про це на засіданні антикорупційного комітету Верховної Ради повідомив заступник генерального прокурора - спеціалізований антикорупційний прокурор Назар Холодницький, передають "Українські новини".

Директор НАБУ Артем Ситник під час засідання повідомив, що бюро розслідує провадження, у якому фігурує один з керівників НБУ.

"У п'ятницю (10 лютого) зареєстроване провадження щодо одного з керівників НБУ... Справа фактова", - сказав він, відмовившись відповідати на запитання, чи йде мова в цьому кримінальному провадженні про Рожкову.

Реклама:

Пізніше Холодницький підтвердив журналістам, що справа відкрита щодо фактів, озвучених у телефонних розмовах Рожкової з акціонерами й менеджментом банків.

"Ця справа про "плівки" Рожкової", - заявив він.

Керівник САП зазначив, що підозра в рамках цього провадження ще нікому не підготовлена.

Прес-служба НБУ уточнила Українським Новинам, що досудове розслідування було відкрите за фактом можливих зловживань, про які може йти мова в записах телефонних розмов Рожкової.

"... справу проти керівника НБУ відкрито не було", - підкреслює Нацбанк.

Нагадаємо, раніше Ситник заявив, що НАБУ зареєструє провадження за фактом можливих зловживань посадовими особами Нацбанку і фонд гарантування вкладів фізичних осіб, зокрема, оприлюднених записів переговорів заступника голови НБУ Катерини Рожкової з акціонерами.

Раніше повідомлялося, що НАБУ перевіряє телефонні розмови заступника Гонтаревої.

Як відомо, НАБУ розпочало досудове розслідування щодо Гонтаревої і директора-розпорядника ФГВФО Костянтина Ворушиліна.

Бюро внесло відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 365-2 (зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) КК України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!