НАБУ розслідує діяльність заступника голови НБУ Рожкової

П'ятниця, 10 лютого 2017, 14:41

НАБУ зареєструє наступного тижня провадження за фактом можливих зловживань посадовими особами Нацбанку і фонд гарантування вкладів фізичних осіб, зокрема, оприлюднених записів переговорів заступника голови НБУ Катерини Рожкової з акціонерами.

Про це повідомив директор НАБУ Артем Ситник на прес-конференції в Києві в п'ятницю, пише Інтерфакс-Україна.

"Ми плануємо реєструвати наступного тижня провадження саме за цим фактом", - повідомив Ситник.

Він не виключає, що це провадження буде витребувано, якщо антикорупційний прокурор погоджує відповідне рішення.

"Ми проводитимемо розслідування або разом з цим провадженням, а якщо не буде витребувано, то будемо окреме розслідування проводити", - зазначив директор бюро.

Щодо зустрічі голови НБУ Валерії Гонтаревої і голови Внєшекономбанку (ВЄБ – рос.) Сергія Горькова він повідомив, що НАБУ розслідуватиме такі факти за наявності підозр на корупційну складову.

Ситник наголосив, що НАБУ намагатиметься активізувати розслідування діяльності топ-менеджменту Нацбанку, оскільки вони є дуже актуальними і увага громадськості до них зростає.

Як повідомлялося, НАБУ розпочало досудове розслідування щодо Гонтаревої і директора-розпорядника ФГВФО Костянтина Ворушиліна.

Бюро внесло відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 365-2 (зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) КК України.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!